دسته بندی ها

برنامه ویدئوکنفرانس

ویدئوکنفرانس به فناوری اطلاق می شود که امکان ارسال و دریافت صدا و تصاویر را بصورت همزمان در بین دو یا چند نقطه محیا می سازد . انتقال صدا و تصویر در این فناوری از طریق شبکه های مبتنی بر IP انجام میگیرد. شبکه اینترنت معروف ترین شبکه مبتنی بر IP می باشد.که امروز اکثر کاربران از آن برای برقراری ارتباطات تصویری استفاده می نماید.

ضرورت استفاده از بهترین نرم افزار های ویدئوکنفرانس به جهت مهیا سازی شرایط مناسب و کیفیت صدا و تصویر حائز اهمیت است.

شما با داشتن بهترین دوربین های تصویر برداری و بهترین تجهیزات صدا برداری ،چنانچه برنامه مناسبی جهت ارتباط ویدئو کنفرانس خود استفاده نکنید. قطعاً نمی توانید از این فناوری استفاده نموده و نیازهای سازمان خود را پاسخ دهید.

برنامه های ویدئوکنفرانس امروزه به دو دسته اساسی تقسیم می شوند. دسته اول برنامه های مبتنی بر وب که به وب کنفرانس معروف هستند و دسته دوم برنامه های مبتنی بر سیستم عامل همانند اپلیکیشن های اندروید و ios ,windwos .

البته شایان ذکر است که سخت افزارهای ویدئوکنفرانس که دارای سیستم عامل های انحصاری و سخت افزار مجزا می باشند نیز به نوعی دارای برنامه خاص می باشند که مبتنی بر پروتکل های خاصی همچون SIP,H323 استوار هستند.

اگه چه امروز استفاده از برنامه های مبتنی بر سخت افزارهای video conference  که بیشتر بوسیله کدکهای ویدئوکنفرانس اجرا می گردند در حال عفول و انقراض می باشند اما قابل اعتماد ترین نوع ارتباطات تصویری را بوجود می آورند.

اما بنده در این مقاله قصد دارم چند برنامه ویدیوکنفرانس نرم افزاری مبتنی بر وب  پرکاربرد را به مخاطبین معرفی نمایم.

1- برنامه معرف zoom: کمپانی زوم امروز با بوجود آمدن پاندمی کرونا به معروف ترین بستر ارتباطی ویدئوکنفرانس  تبدیل شده و توانسته با بهترین و قویترین تیم نرم افزار و زیر ساخت سخت افزار در تمام نقاط دنیا به بهترین سرویس دهنده برنامه ویدئوکنفرانس تبدیل شود.اگر چه در کشور ایران در بعضی مواقع این وب سایت فیلتر می شود. اما در رنکینگ جهانی این برنامه در بهترین جایگاه قرار داد.این راهکار که بر پایه ارائه سرویس ویدئوکنفرانس تحت ابر اینترنتی استوار است امروزه بیشترین کاربر ویدئو کنفرانس را در دنیا از آن خود نموده است.

2- برنامه معرف Microsoft team  : کمپانی مایکروسافت که از سال 2013 ارائه سرویس های تصویری ویدئوکنفرانس را ارائه نمود پس از برنامه های معروف microsoft link , skype for business توانست کاربرد ارتباط تصویری در درون یک سازمان را متحول کند. امروزه اگه شما بخواهید از سرویس مبتنی بر ابر ویدئوکنفرانس استفاده کنید. مایکروسافت تیم بهترین راهکار می باشد. البته شما قادر هستید نسخه لوکال این راهکار یعنی اسکایپ تجاری را بر روی سرور های خود به آسانی نصب کرده و این سرویس را درون سازمان خود ارائه نمایید.

3- اگر شما یک موسسه آموزشی دارید یا مسئول it  یک مدرسه ، دانشگاه هستید   به سادگی می توانید سرور Adobe connect  را بر روی سرور های خود نصب نموده و این سرویس را برای مجموعه خود بر روی بستر اینترنت مهیا نمایید .جالب است بدانید بیشتر موسسات آموزشی و حتی بعضی از سرویس دهندگان داخلی مانند سرویس (اسکای روم) از این راهکار استفاده می نماید. 

4- big blue bottom  : زیر ساخت  open source  که شما را قادر می سازد یک نسخه کاملاً شخصی سازی شده را برای مجموعه خود ایجاد و سرویس ویدئوکنفرانس را بر روی بستر داخلی یا بستر اینترنت اینجا نمایید. این زیر ساخت امروزه در بسیاری موسسات آموزشی همانند بعضی از دانشگاه های کشور در حال ارائه سرویس می باشد.

5- سرویس شوکا: شوکا می توان گفت اولین ویدئوکنفرانس بود که بر روی بستر ابر اینترنتی در داخل ایران راه اندازی شد و امروزه با تمرکز بر روی مشتریان بزرگ در حال ارائه سرویس های ویدئوکنفرانس ابری می باشد.این شبکه که از زیر ساخت نرم افزاری vidyo  بهره می گیرد اولین بار در اتاق فکر هولدینگ آریس پردازش کلید خورد و بعد ها طرح فوق توسط یکی از عضای آن گروه در زیر مجموعه بهپرداز جهان سیستم تاسیس و فعالیت خود را رسماً آغاز نمود.

6-ویدئوکیک : ویدئو کیک نیز که از پلت فرم ها و هسته نسخه باز استفاده می نماید با دریافت زیر ساخت مناسب از وزارت فناوری اطلاعات و شرکت زیر ساخت و تمرکز بر سرورهای موجود در این وزارت خانه و همایت های این وزارت خانه توانسته است بخش قابل توجه ای از ارتباطات سازمانی را ارائه نماید.

7-ویدئو کنفرانس شاوک: شبکه ویدئوکنفرانس مخابرات ایران که با 8 سال قدمت بعد از شوکا دومین شبکه ویدئوکنفرانس ابری ایران می باشد با تمرکز به سرویس دهی به زیر مجموعه های مخابرات ایران و ریاست جمهوری توانسته بخشی از نیاز های داخلی کشور را مرتفع نماید. این شبکه که با خرید 200 لایسنس همزمانی راهکار Acano  ایجاد شد . امروز تعداد همزمانی خود را افزایش داده و نیازهای بخش های داخلی خود را مرتفع نموده است.

امروزه ما اسامی بی شماری از سرویسهای ابری ویدئوکنفرانس را می شنویم  سرویسهایی همانند قرار ، روبرو ، تراوا و... که همگی از پلت فرمهای فوق شکل گرفته و با شروع پاندمی کرونا روز به روز در حال افزایش می باشند. 

 

پنج شنبه 15 مهر 1400 - 20:34:58